مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی فرآیندی است که طی آن نامه تسویه حساب بیمه تهیه و ارائه میشود. نامه تسویه حساب بیمه نامهای است که در آن فاکتورهای مالی و گزارشهایی مشخص شده که نشان دهنده تسویه با سازمان تامین اجتماعی است.
بعد از اینکه گواهی پایان کار ارسال شود، با توجه به ثبت صحیح اطلاعات و جزئیاتی مثل مدت زمان قرارداد یا عمرانی و غیر عمرانی بودن پروژه، توسط مسئول پرونده انجام میگیرد. ذکر این نکته لازم است که این کار بر اساس درصد مکانیکی کار، درصد دستی کار و حق بیمه بیکاری مورد محاسبه قرار میگیرد. سپس در آخرین مرحله سازمان تامین اجتماعی بعد از دریافت ما به التفاوت، برگه مفاصا حساب را به شما تحویل میدهد.
برای اینکه مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی با موفقیت انجام شود باید مجموع ناخالص کارکرد و مجموع مبالغ حق بیمه کسر شده و واریز شده به تامین اجتماعی محاسبه و مورد ثبت قرار گیرد.
مدارک لازم برای مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی
اما پیشنهاد میکنیم قبل از اینکه برای انجام امور مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی اقدام کنید اطلاعات خود را در مورد مدارک لازم جهت مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی کامل کنید و سپس نسبت به انجام امور آن اقدام کنید. مدارک لازم برای مفاصا حساب بیمه شامل موارد زیر است:
- نامه درخواست مفاصا حساب از طرف انتقال دهنده
- تاریخ شروع و پایان قرارداد
- اعلام مبلغ کل کارکرد طبق صورت وضعیت
- اعلام نحوه تامین مصالح
- ارائه صورت وضعیت قطعی
- ارائه آگهی تاسیس و صورت وضعیت قطعی به همراه تغییرات (اشخاص حقوقی)
- ردیف پیمان و کد کارگاهی (دریافت آن نیازمند معرفی نامه انتقال دهنده و کپی قرارداد است)
- گواهی معرفی کارفرما (شامل تمام موارد مورد نیاز و درخواست شعبه بیمه باشد)
- صدور برگه میزان بدهی ردیف پیمان و کد کارگاهی
- کپی کارت ملی و شناسنامه (اشخاص حقیقی)
- ثبت ارزش افزوده (اشخاص حقیقی)
- اساسنامه (اشخاص حقیقی)
نکته مهم در مورد نمونه متن مفاصا حساب بیمه: در نامه مفاصا حساب قبل از هر چیز نام و نشانی کارفرما، اعلام پرداخت مطالب و موضوع قرارداد و مبلغ قرارداد را مشخص کنید.
محاسبه میزان بدهی به بیمه
با توجه به ماهیت هر شغلی، قراردادهای بیمه بر اساس درصد به خصوصی منعقد میشوند. تصور کنید پیمانکار با یک کارفرما با مبلغ یک میلیارد تومان قرارداد کاری بسته است.
اگر با توجه به ماهیت خدمت، بیمه سپردهای به میزان ۱۰ درصد مبلغ قرارداد در نظر گرفته باشد، از این یک میلیارد تومان ۱۰0 میلیون بدهی بیمه است، که پیمانکار مسئول پرداخت آن خواهد بود. دقت داشته باشید که این پیمانکار باید در پایان ماه لیستی از بیمه با نرخ ۳۰ درصد نیز ارائه کند.
حال اگر در پایان ماه مجموع مبالغ حقوق برابر 50 میلیون تومان باشد، این پیمانکار موظف است این 50 میلیون را از مبلغ 100 میلیون تومان اولیه کسر کرده و معادل اختلاف این دو را نیز به بیمه بپردازد.
به دلیل اینکه بر طبق ماده ۳۸ قانون بیمه تأمین اجتماعی، از هر صورت وضعیت درصدی به عنوان سپرده نزد کارفرما میماند، پیمانکار موظف است پس از تصفیه حساب، مفاصا حساب بیمه را به کارفرما تحویل دهد.