حسابدار خزانه یا کارشناس خزانهداری باید توانمندیهای زیادی در زمینههای مختلف مالی و اقتصادی داشته باشد. در ضمن از خلاقیت لازم جهت حل مسائل و مدیریت بحران هم بهرهمند باشد. برخی از شرح وظایف آنها را در این قسمت میبینیم:
1.هماهنگی با سایر همکاران در واحد مالی
حسابدار خزانه یا خزانه دار باید با سایر افراد در واحد مالی هماهنگی لازم را داشته باشد. این موضوعات میتواند در مورد نحوه برنامهریزی و برخورد با موضوعات متفاوت در واحد مالی، بسیار بااهمیت باشد.
2.نگهداری اسناد و املاک
نگهداری از اسناد مالی و یا اسناد مربوط به املاک و مستغلات از وظایف بسیار مهم هر خزانه دار است. در واقع چنین موضوعاتی نیازمند افراد قابلاطمینان و بااخلاق است.
3.ارائه گزارش
مدیران هر مجموعه نیازمند گزارشهای متنوع در زمینههای مالی، سرمایهگذاری و اقتصادی هستند. داشتن چنین اطلاعاتی برای برنامهریزی و تصمیمات مهم آینده بسیار ضروری است. حسابداران خزانه علاوه بر داشتن دانش اقتصادی بهروز، باید در زمینه تهیه گزارشهای مدیریتی و قانونی نیز از تجربه لازم بهرهمند باشند.
4.ارتقای سطح علمی
خزانهدار در هر مجموعهای همواره باید بهدنبالداشتن اطلاعات بهروز و ارتقای سطح علمی خود باشد. آنچه مسلم است مباحث حسابداری و خزانهداری همواره در حال تغییروتحول است و افراد شاغل در این حوزه همواره باید آخرین اخبار حسابداری را در اختیار داشته باشند.
5.اخلاق حرفهای
داشتن اخلاق حرفهای در هر شغلی از مزایای آن محسوب میشود. یک کارشناس خزانهداری و یا خزانهدار باید تلاش کند تا اخلاق و تعهد را در تمام فعالیتهای خود رعایت کند. صداقت، امانتداری و رازداری جزء ویژگیهای حرفهای در این کار است.